JATKOTARINA: Tupurin koulun Matti ja Jaska

Jatkotarina: Tupurin koulun Matti ja Jaska

Matti heräsi aamulla kuumaan aurinkoon. Matti on 11-vuotias poika, joka harrastaa jääkiekkoa. Hänellä on veli jonka nimi on Roni. Roni on 14-vuotias ja rakastaa futista. Ja nyt voidaan jatkaa siitä mistä jäätiin. Eli aurinko paistoi Mattia päin hänen äitinsä tuli sanomaan Matille - Sinun pitää mennä kouluun, Matin äiti sanoi. - Ai mitä? Pitää lähteä Ouluun? Vastahan muutimme tänne Saloon, Matti ihmetteli - Sinun pitää mennä kouluun! Matin äiti toisti. Matti hyppäsi nopeasti sängystä ja juoksi portaat ja kahmaisi murot syliin ja ahmi niitä. Sen jälkeen hän pesi hampaansa ja alkoi pyöräillä kohti koulua. Matilla on 5,5km kouluun. onneksi mattti on nopea pyöräilijä. Muuten hän myöhästyisi koulusta joka päivä. Hän saisi paljon unohdoksia ja jälkkää.

(Jatkotarina) Tupurin koulun Matti ja Jaska osa 2

Kun Matti oli päässyt kouluun, hän näki Jaskan odottamassa häntä pyörätelineillä. Jaska on kiltti poika ja harrastaa pesäpalloa. Hän pitää suklaasta ja katsoa YouTubea. Kun Matin ja Jaskan tunti alkoi, Jaska sanoi: - Mitä tuli läksyksi? - Suomenkielen kokeeseen harjoittelu ja englannin homework, Matti tokaisi - En ole tehnyt kumpaakaan! Jaska voihkaisi Sitten Jaska keksi. Hän juoksi niin kovaa kuin pystyi, kunnes pysähtyi oman luokkansa eteen. Jaska kopioi Matin kirjan tehtävät, ja liimasi sen vihkoonsa. Sitten hän teki pienen lunttilapun ja teippasi sen pulpetin alle. Kun koe alkoi, Jaska ”tiputti” kuminsa, ja katsoi lunttilappuaan. Jääkö Jaska kiinni huijauksestaan? Se selviää kolmos osassa.

(Jatkotarina) Tupurin koulu Matti ja Jaska osa 3

Opettaja antoi kaikille lapun täynnä kysymyksiä. Matti yritti estellä Jaskaa lunttaamasta. Silti Jaska vain jatkoi. Hän välillä vilkaisi lappua ja kirjoitti kokeeseen oikean vastauksen. Opettaja ei huomannut lappua tai mitään poikkeavaa kokeen alusta loppuun. Kun kokeita tarkistettiin, opettaja ihmetteli, miten Jaska oli saanut kaikki oikein. Jaskahan saa yleensä pelkkiä kuutosia tai seiskoja. Sen jälkeen opettaja ei enää odotellut. Hän laittoi kympin ja tarkisti kaikki muut kokeet. Aamulla hän antoi kokeet oppilaille, ja meni välituntivalvontaan. Välitunnilla Jaska kehui temppuaan, mutta opettaja tuli Matin ja Jaskan taakse. Jatkuu seuraavassa osassa...

(Jantotarina) Tupurin koulun Matti ja Jaska: Osa 4 (Loppu)

Opettaja oli kuullut kaiken. Silti Matti ja Jaska jatkoivat puhumista. Matti yritti varoittaa Jaskaa, mutta Jaska ei kuunnellut. Ei kestänyt kauan, että Jaska tajusi mitä oli tapahtumassa. Opettaja käski heidän menemään luokkaan. Hän tutki poikien pulpetit läpikotaisin. Sama lunttilappu löytyi Jaskan pulpetin pohjalta. Kohta loytyi myös Matin kirjan moniste. Matti ja Jaska saivat 2 tuntia jälki-istuntoa. Opettaja kuitenkin tajusi, että Matti ei ollut tässä mitenkään mukana. Matti oli selittänyt, että Jaska oli vain kopioinut Matin kirjan ilman lupaa. Paha saa palkkansa. Loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Äänestä Active School Days-projektille oma tunnusbiisi!

Äänestä suosikkibiisiäsi Active School Days -projektin suosikkibiisiksi. Äänestä täällä!