LIIKKUVA KOULU

Mitä tarkoittaa liikkuva koulu?


KuvaLiikkuva koulu on valtakunnallinen hanke, jonka tarkoituksena on lisätä koulumotivaatiota, kouluviihtyvyyttä ja fyysistä kuntoa lisäämällä liikuntaa kokonaisvaltaisesti osaksi oppimista.

Liikuntaa voidaan lisätä oppituntien harjoitteisiin ja kouluympäristö voidaan tehdä liikuntaa tukevaksi. 

Liikkuvan koulun aloitus toi koulumme käytävälle pingis-pöydän ja 3 twister peliä. Twisteriä voi pelata, kun odottaa opettajaa. 

Koulussamme on jumppapalloja luokissa, jonka päällä voi esimerkiksi tehdä ryhmätöitä. Lisäksi aktiivinen välkkäritoiminta ja oppilaiden hallinnoima liikuntakärry  lisäävät liikunnan mahdollisuuksia koululla. Kärrystä voi lainata liikuntavälineitä pitkillä välitunneilla (1/2 h) joita viikossa on useampi. Kärry sisältää palloja, sählymailoja, hyppynaruja ja vanteita. Koulussamme järjestettiin syksyllä 2016 välituntimaratoni, jolloin sai kävellä tai juosta ja kerätä merkintöjä liikuntapassiin. Koulumme kenttä on usein käytössä myös välituntisin ja läheinen metsä tarjoaa hyvät retkeily ja suunnistusmahdollisuudet. Pururata sijaitsee koulun läheisyydessä. Talvella koulun kenttä muuttuu jääkentäksi ja sen lähistöön aurataan oppilaskäyttöön latuja sään salliessa.

Koulumme järjestää joka vuosi myös talviurheilupäivän, jolloin oppilaiden on mahdollista tutustua laajemmin talviurheilulajeihin. Osallistumme vuosittain myös Power Mover tempauksiin ja eri urheilulajien kaupunginvälisiin kilpailuihin. Liikunnan osuutta lisää se, että oppilaamme ovat tottuneet pyöräilemään letkassa Salon keskustan alueen tapahtumiin (matkaa tulee n. 5 km).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Äänestä Active School Days-projektille oma tunnusbiisi!

Äänestä suosikkibiisiäsi Active School Days -projektin suosikkibiisiksi. Äänestä täällä!